Рябошапка підписував незаконні клопотання про приведення Порошенка на допит, - Новіков

Адвокат Петра Порошенка Ілля Новіков заявив, що колишній генпрокурор Руслан Рябошапка підписував незаконні клопотання про судове приведення п'ятого президента України на допит

Про це він заявив під час ефіру "Червона лінія з Сергієм Висоцьким", передає Еспресо.TV.

"Ситуація з багатьма справами, які називали різні люди "справою проти Порошенка". Тому що в жодній з них він не є підозрюваним. Навіть придумали таке спеціальне слово фігурант, щоб маскувати той факт, що його скрізь запрошують у якості свідка. І при цьому не дають користуватися тими правами, які в нормальному випадку належать стороні захисту, роблячи вигляд, що він свідок. Хоча заяви Портнова чи Дубінського формулюються строго: "Порошенко зробив те і те - посадіть його". Рябошапка брав участь, не знаю наскільки він це знав. Але він підписував абсолютно незаконні  клопотання про судове приведення Петра Порошенка на допит. Клопотання були своєрідні", - заявив Новіков.

Він додав, що Рябошапка був головним елементом у цій історії, бо без його підпису це не могло потрапити до суду.

"Те, як його відправили у відставку і з якою мотивацією – це дуже знаковий сюжет. Для нас надто важливо як ця ситуація сприймається. Мені здається, що з кожним місяцем, як ці сюжети розвиваються вона сприймається все більше і більше адекватно", - сказав адвокат.