У Криму води для людей достатньо, вона потрібна для промисловості, - начальник управління Мінветеранів

Начальник управління Мінветеранів Сергій Мокренюк прокоментував ідею прем'єрміністра Дениса Шмигаля щодо водопостачання до Криму

Про це він написав у Facebook.

"В Криму води для людей достатньо. Своєї води - та, яка в землі, та на землі. Вода з Північно-Кримського Каналу потрібна для сільського господарства та промисловості. Але росіяни істерично нарощують видобуток з землі, поглибюють скважини",- написав Мокренюк.

Він сказав, що для промисловості води не вистачає, баланс в цілому мінусовий - тобто використовують води більше, ніж сукупний запас води.

"Вони (Росія- ред.) качають воду з землі, заганяють в труби, звідти вода знову через дірки потрапляє в землю і вони знову її качають в труби. Водопроводу систему вони не ремонтують, не замінюють (ну, майже). Це дорого? Дорого. Висновок. Якщо ми дамо воду, то ми її дамо не громадянам, а військовим заводам РФ", - написав Мокренюк.

  • Нагадаємо, новопризначений прем'єр-міністр Шмигаль виступив за подачу води до окупованого Криму.
  • Голова МЗС Кулеба назвав подачу води до окупованого Криму "інструментом деокупації".
  • Нардеп від "Слуги Народу" Олександр Качура заявив, що Кабінет міністрів повинен розробити концепцію, яким чином поставляти в Крим воду тільки для населення.
  • Заява новопризначеного прем'єрміністра Дениса Шмигаля щодо можливості подачі води в окупований Крим була негативно сприйнята Меджлісом кримськотатарського народу.