В уряді розробляють механізм постачання води до Криму, - нардеп-"слуга" Качура

Нардеп від "Слуги Народу" Олександр Качура заявив, що Кабінет міністрів повинен розробити концепцію, яким чином поставляти в Крим воду тільки для населення

Про це він заявив в кулуарах парламенту, передає Еспресо.TV.

За словами Качури, українці в Криму повинні розуміти, що про них не забули і український паспорт не втратив сили.

Він вважає, що Україна повинна давати необхідне для українських громадян в Криму, і це не буде знаком визнання анексії, так як на всіх міжнародних майданчиках визнано, що Крим окупований Росією.

Качура заявив, що Кабмін повинен розробити стратегію, як розділити воду для промисловості і населення і як її поставляти. 

Стратегія повинна бути представлена ​​всьому українському суспільству. Він підкреслив, що все має бути зроблено так, щоб міжнародне співтовариство сприйняло це без негативних дипломатичних наслідків.

У відповідь на питання, чи не пов'язаний ряд останніх заяв представників Слуги народу про постачання води до Криму зі спробами Росії пролобіювати питання через загрозу посухи цього літа, Качура відповів, що у Росії проблем з поставками води немає, тому що Крим - це українська територія.

 За його словами, проблема є "в нашому Криму", і потрібно "зробити все, щоб українські громадяни не померли від нестачі води".