На Чернігівщині та Полтавщині вогнеборці рятують житла і будівлі від займання внаслідок підпалів сухої трави

Спалювання громадянами сухої трави, сміття та залишків рослинності на присадибних ділянках, а також необережність у поводженні з вогнем під час перебування на відкритих територіях призводить до виникнення пожеж, що поривами вітру швидко розповсюджуються на значні площі, а іноді й житлові будинки й споруди різного призначення

На цьому наголошують у Держаній службі з надзвичайних ситуацій, передає Еспресо.TV.

"Лише упродовж минулої доби вогнеборцями підрозділів Управління ДСНС України у Чернігівській області ліквідовано 14 загорянь сухої рослинності на відкритих територіях у восьми районах області. Загальна площа, пройдена вогнем склала понад 47 га. Також дві пожежі виникло в житловому секторі громадян, в результаті чого пошкоджено житловий будинок", - зазначають у відомстві.

У зв’язку з цим, рятувальники Чернігівській області звертаються до громадян з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем в житловому секторі, а також під час перебування у лісових масивах, на відкритих територіях, біля торфовищ тощо. 

"Не спалюйте суху рослинність, це шкодить Вашому життю, здоров'ю та екології", - йдеться у повідомленні.

Своєю чергою, у Полтавській області рятувальники ліквідували 15 пожеж на відкритій території.

Горіння зафіксовані у містах Полтава, Миргород, смт Котельва, Решетилівському, Полтавському, Кременчуцькому, Зіньківському, Великобагачанському, Решетилівському, Лубенському та Гадяцькому районах. Внаслідок займань було знищено близько 28 га сухої рослинності та очерету. Вогнеборцями врятовано від знищення полум’ям житловий будинок та дві занедбані будівлі, які знаходилися поряд з осередком пожеж.