МН17: міжнародну слідчу групу від України очолив Гюндуз Мамедов

Заступник генерального прокурора України Гюндуз Мамедов очолив міжнародну слідчу групу від України у справі MH17

Про це із посиланням на пресслужбу Офісу генерального прокурора повідомляє Еспресо.TV.

Роботу міжнародної слідчої групи з розслідування катастрофи літака рейсу MH17, в результаті якої загинули 298 осіб, продовжено.

У Спільну слідчу групу (Joint Investigation Team) входять представники правоохоронних органів п'яти країн: України, Нідерландів, Бельгії, Австралії і Малайзії.

Сьогодні, 8 березня 2020 року, в Амстердамі узгоджено і затверджено оновлений список членів Спільної слідчої групи від України. Від Офісу генерального прокурора до JIT увійшли чотири представники. Групу очолив заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов (на світлині - посередині), який на центральному рівні координує роботу з розслідування міжнародних злочинів.

Також сьогодні JIT провела перше засідання у новому складі. Всі сторони засвідчили свою повну готовність до співпраці.

Зокрема, Мамедов, запевнив, що ця справа є одним з ключових пріоритетів в діяльності органів української прокуратури. Тому національні правоохоронні органи не тільки готові ще більш ефективно розслідувати злочин, а й якомога швидше знайти всіх винних у трагедії для притягнення до кримінальної відповідальності.

Представники JIT домовились про подальші кроки у своїй роботі, а також обговорили початок судового процесу, що стартує завтра в комплексі юстиції "Схіпхол". В суді у якості слухачів братимуть участь й українські прокурори.