У Києві одночасно пройшли "Марш жінок" та "Марш проти абортів"

У неділю, 8 березня 2020 року, в середмісті української столиці відбулися дві протестні акції, присвячені Міжнародному жіночому дню

Зміст

Оскільки обидві вони розпочиналися на Михайлівській площі й мали протилежний характер, учасників обох заходів розмежовував кордон Національної поліції, розповідає Еспресо.TV.

"Україна, слід віддати належне, багато зробила у сфері криміналізації домашнього насильства, однак ухвалення законодавчих актів до кінця не вирішило основної проблеми - системного застосування насильства щодо жінок та дітей і в багатьох випадках бездіяльності поліції", - зазначили організатори "Маршу жінок", серед яких були переважно лідери українських феміністичних спільнот.

Вони рушили з Михайлівської площі через Майдан Незалежності і Європейську площі на Поділ, до Поштової площі, представники ж руху за заборону абортів йшли ходою до КМДА.

Правим силам, котрі зібралися на підтримку традиційних християнських та сімейних цінностей, за їхніми словами, поліцейські спершу не дозволяли встановлювати звукопідсилюючу апаратуру, але потім питання було вирішено.

  • Нагадаємо, вихідним днем 8 березня є лише в країнах пострадянського простору.