Американські військові заблокували російський конвой на підході до нафтових родовищ у Сирії

Американські військові знову зупинили спробу російських військових досягти нафтового родовища в провінції Хасеке на північному сході Сирії

Про це повідомляє Al-Masdar-News.

Американський патруль прибув до селища Таль-Тамр на заході провінції Хасеке, де зупинив російський військовий конвой, який складався з чотирьох машин.

Цей район Сирії контролюється курдськими силами YPG, які є союзниками США у війні проти терористів "ІД".

Російські військові, які планували досягти району нафтових родовищ на схід від міста Камишли, просуваючись трасою M4, вимушено змінили маршрут.

Читайте також: У Держдепі розповіли, як американці перехопили в Сирії російського генерала

Російський конвой досяг Камишли із західного напрямку через район Амуду, однак і тут зіткнувся з перешкодою з боку американців. Військові США заблокували трасу не доїжджаючи до селища Маліка.

Тоді російські військові повернулися в Камишли, але траса M4 в напрямку Таль-Тамра виявилася перекритою американцями і був використаний шлях через Амуду.

Читайте також: Росія активно нарощує військову присутність в Сирії, - Reuters

Американські військові, починаючи з січня неодноразово блокували спроби російських військових встановити контроль над родовищами на сході сирійської провінції Камишли.

Після початку в Сирії попередньої турецької операції "Джерело миру" США залишили низку військових баз в країні і перебазували військових до нафтових родовищ.

На сьогодні американські війська дислоковані на 11 військових базах і пунктах Сирії в провінціях Хасеке, Ракка і Дейр-ез-Зор.