Багато говоримо про VAR, а хочеться говорити про футбол, - Ковалець

Український тренер Сергій Ковалець розповів про своє ставлення до VAR, яку нещодавно запровадили на матчах УПЛ

Про це він заявив в етері програми "Футбольний формат" на Еспресо.TV.

Експерт програми "Футбольний формат" Ковалець розповів про своє ставлення до VAR, яку нещодавно запровадили на матчах УПЛ.

"Скільки є правил у футболі? Правил сімнадцять. Відео-асистент арбітра новий для нас. І порада тренерам – запросіть до себе арбітрів, на теоретичне заняття, нехай вони проведуть для футболістів це заняття, адже це дуже важливо для гравців. Ось ми були на семінарі для команд, який проводив Лучано Лучі (голова комітету арбітрів УАФ). Там були присутні тренер, капітан, представник команди. А важливо, щоб уся команда була, щоб вони ставили арбітрам питання. Ось тоді буде менше цих проблем, адже вже багато про це говориться, а хочеться більше говорити про футбол. 

Приведу приклад правил дорожнього руху. Ось ми звикли їхати сто кілометрів на годину. А там на трасі повісили знак, що можна тільки сімдесят. А ми ще по інерції, за звичкою їдемо сто. І тебе вже сфотографували, і приходить штраф. Так і з VAR – його по інерції будуть дивитися, і гравці повинні вже робити акцент, щоб менше було грубощів, небезпечних підкатів. 

Я згоден з Олександром Бабичем, що футбол – не балет. Але ми говоримо про травматизм на полі. І ми бачили, що багато вилучень було після грубої гри, з можливістю нанесення травми супернику" - сказав Сергій Ковалець.