Справа проти Софії Федини - це прямі політичні репресії, - Княжицький

Справа проти Софії Федини - політично вмотивована, абсолютно абсурдна і обмежує свободу слова

Про це заявив народний депутат фракції "Європейської Солідарності" Микола Княжицький в коментарі журналістам, повідомляє пресслужба.

"Ми ж не моральну складову висловів Софії Федини обговорюємо, а говоримо про переслідування людей за свою думку. І очевидно, що для кримінального переслідування Федини - точно немає жодних підстав. А все, що відбувається - це прямі політичні репресії проти народного депутата. Тому ми сьогодні і в суді. Якщо ж ми будемо сидіти за святковим столом і обговорювати наші моральні чесноти, то мабуть я скажу, що треба ввічливіше звертатися. І то це б більше стосувалося не Софії Федини, а Марусі Зверобій. Але яке я маю права робити зауваження Марусі Зверобій, яка стільки зробила для наших солдатів, для фронту", - зауважив політик.

Микола Княжицький додав: "Навіть Зеленський не має права їй робити зауваження, тим більше за її вислови".

Нагадаємо, Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід Федині у вигляді особистого зобов’язання.

"Європейська Солідарність" підкреслює, що влада відволікає увагу суспільства від своїх провалів у внутрішній і зовнішній політиці, в кадровій, економічній та соціальній сферах, й приховує власну некомпетентність політичними переслідуваннями опозиції та захисників України.

10 лютого Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання ветеранці  АТО, військоовослужбовцю ЗСУ Олені Біленькій (Маруся Звіробій).