У Сінгапурі лікарі виявили нові симптоми коронавірусу

У Сінгапурі лікарі визначили нові симптоми захворювання, яке викликає коронавірус COVID-19

Результати дослідження опубліковані в журналі Lancet.

Відзначається, що симптоми можуть створювати помилкову картину про наявність у пацієнта лихоманки денге.

За даними лікарів, 57-річного чоловіка госпіталізували 9 лютого з підвищеною температурою і кашлем. Кількість тромбоцитів в його крові був зниженою, а рентгенограма грудної клітини була нормальною. Його виписали після того, як експрес-тест на лихоманку денге виявився негативним.

Однак потім він повернувся в клініку з постійно підвищеною температурою, ще більшим зменшенням кількості тромбоцитів, а також зниженням кількості лімфоцитів, кашлем і задишкою. Повторний тест на лихоманку денге був позитивним. Але після рентгенограми грудної клітини його перевірили на коронавірус, і тести показали позитивний результат. Інші аналізи виявили, що у нього немає денге.

У другому випадку 57-річній жінці також діагностували лихоманку денге після позитивного результату тесту, але потім аналізи виявили у неї коронавірус. У пацієнтки були підвищена температура, біль у м'язах, легкий кашель, діарея, але через два дні її стан погіршився.

У дослідженні підкреслюється, що важливо розпізнавати хибнопозитивні результати на лихоманку денге.

Число інфікованих коронавірусом COVID-19 у всьому світі перевищило 114 тисяч чоловік, понад чотири тисячі людей померло.