Українка здобула нагороду у двох номінаціях на кінофестивалі у Британії

24-річна Соломія Джуровська отримала перемогу в двох категоріях церемонії RTS East

Про це повідомляє Освіторія.

"Фільм студентки з України визнали найкращим на церемонії RTS East, яка відбулася днями у Норвічі. 24-річна Соломія Джуровська з Тернополя третій рік навчається у Кембриджській школі мистецтв. Вона - режисерка фільму "Tertiary Sound" ("Третинний звук"), який виборов одразу дві нагороди - за найкращий звук та як найкраще документальне кіно", - йдеться у повідомленні.

Над стрічкою працювали ще дві українки: Єлизавета Тимошенко, яка спеціалізується на ефектах  АСМР, та аніматор – Олена Калініна. Інші учасниками команди з Нідерландів, Румунії та Британії, які разом навчаються у Кембриджській школі мистецтв.

Фільм "Третинний звук" – своєрідний експеримент, який розповідає про деталізацію звуків та явище АСМР, яке стало популярним через ютуб. Соломія наголосила, що вони вирішили дослідити це тому, що безліч користувачів запевняють, що від цих звуків вони відчувають мурашки внизу хребта та на шкірі голови. У підсумку митці підтвердили, що АСМР все ж впливає на людей. 

В Україні Соломія Джуровська закінчила Львівський національний університет ім.Франка, факультет журналістики. Перед тим, як потрапити до Кембриджської школи мистецтв, дівчина три роки навчалась у коледжі в Лондоні.