100 млн грн на захисні засоби: Шмигаль розповів про заходи попередження коронавірусу

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Кабмін виділить 100 млн грн закупівлю засобів індивідуального захисту через загрозу епідемії коронавірусу в Україні

Про це Шмигаль заявив на брифінгу у Кабміні, передає Еспресо.TV.

"Був прийнятий ряд економічних, технічних рішень. Виділене перше фінансування резервного фонду в обсязі 100 млн грн для закупівлі засобів індивідуального захисту і забезпечення потреби, яка є сьогодні поточною для всіх органів, організацій, які працюють на фронті, дотичному до можливості розповсюдження коронавірусу. А також для поповнення матеріального запасу до трьохмісячного. Це маски, костюми, рукавички", - сказав Шмигаль.

Прем’єр-міністр також додав, що в Україні запроваджують низку заходів, які за результатами комісії ТПНС (з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій - ред.) і рішення уряду передбачають низку кроків.

"Ряд заходів, які вжиті за результатами комісії ТПНС і сьогоднішнього рішення уряду, передбачають наступні кроки: запровадження карантину із завтрішнього дня у дитячих, середній і закладах вищої освіти. Запровадження обмежень на організацію культурних, спортивних, масових заходів в Україні у кількості до 200 людей. Окрім заходів державної необхідності. Наприклад, засідання ВР, обласних рад, тобто тих органів, які приймають державні рішення. Паралельно було введено обмеження, фактично заборонений експорт засобів індивідуального захисту українського виробництва і українських виробників", - зазначив Шмигаль.

При цьому прем'єр-міністр зазначив, що українські виробники отримають держзамовлення на постачання засобів індивідуального захисту.