ФСБ закидає затриманим кримським татарам участь у "Хізб ут-Тахрір"

ФСБ Росії повідомляє, що підозрює затриманих в анексованому Криму чотирьох кримських татар в участі в організації "Хізб ут-Тахрір", визнаної терористичною в Росії

Про це з посиланням на пресслужбу відомства повідомляє Радіо Свобода.

Як зазначається, ФСБ підозрює кримчан у тому, що вони "вели активне вербування кримських мусульман і поширювали терористичну ідеологію". У відомстві відзвітували, що "припинили діяльність осередку "Хізб ут-Тахрір".

"Проведеними оперативно-розшуковими заходами встановлено, що члени терористичної структури здійснювали антиконституційну діяльність, засновану на доктрині створення так званого всесвітнього халіфату, руйнування інститутів світського суспільства і спрямовану на повалення насильницьким шляхом чинної влади. Із застосуванням заходів конспірації в ході зборів вони поширювали серед жителів півострова терористичну ідеологію, здійснювали вербування в свої ряди кримських мусульман", – цитують ЗМІ повідомлення ФСБ.

Російські силовики стверджують, що нібито знайшли за місцями проживання кримчан і вилучили "значну кількість заборонених у Росії пропагандистських матеріалів "Хізб ут-Тахрір", засоби зв'язку, електронні носії інформації, що використовувалися "при веденні терористичної діяльності".

Уточнюється, що кримінальні справи вже порушені, але оперативно-пошукові заходи і слідчі дії ще тривають.