Коронавірус: школи в Україні не готові до дистанційного навчання, - нардеп Гришина

Через загрозу поширення коронавірусу в Україні навчання відбуватиметься в онлайн-режимі, що є неможливим для 20% шкіл

Про це заявила народний депутат, член освітнього комітету Верховної Ради, Юлія Гришина на своїй сторінці у Facebook.

"Дистанційне навчання" сьогодні у прогресивних країнах виглядає як панацея. Так і є. Але не для нас з вами. В Україні зберігається суттєвий розрив між якістю освіти в сільській та міській місцевостях. Відповідно, доступ до мережі Інтернет (для можливості навчатись дистанційно) йде на рівні з цим фактичним розривом", - написала нардеп.

Вона додала, що інтерактивні он-лайн сервіси з лекційним матеріалом, заняття в режимі відеоконференції, електронні підручники, тестування, зрізи знань у вигляді електронних інструментів - це все те, що на сьогодні є абсолютно недоступним для більшості обласних та сільських шкіл.

Читайте також: Кличко запровадив карантин у Києві.

"За даними Державної служби статистики України на 2019 рік в Україні є області, де до 20 % шкіл взагалі не мають підключення до Інтернету, а половина шкіл мають підключення зі швид­кістю всього 30 мегабіт за секунду, що не дає можливості реально використовувати електронні навчальні ресурси", - наголосила Гришина.

За її словами, не зважаючи на законодавче закріплення (Закон України "Про освіту"), різних варіантів шляхів здобуття освіти (зокрема, передбачені дистанційна та мережева), реалізація цих положень на практиці триває не достатньо ефективно.