Коронавірус в Україні: у ТРЦ Києва спецбригади перевірятимуть людей

В усіх торговельно-розважальних центрах Києва з 12 березня працюватимуть спеціальні бригади з виявлення коронавірусу

Про це на брифінгу КМДА повідомив начальник головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві Олег Рубан, передає Еспресо.TV.

"Що стосується торгівельних центрів, є чіткі алгоритми дій працівників, які повинні дотримуватись самі суб’єкти господарювання. У кожному ТЦ завтра будуть працювати бригади, які будуть оглядати людей. При необхідності проводити замір температури, якщо вона буде підвищена -  рекомендуватимуть звернутися за медичною допомогою", - сказав він.

Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник додав, що місто підготувало низку закладів.

"Місто підготувало 7 лікарняних закладів: 3 дорослих, 3 дитячих і 1 для вагітних. Вчора на кінець дня ми мали 2,5 тис. тест-систем. Вони наявні у цих лікарнях. Ми робимо усе можливе, щоб отримати дві тест-машини, які ми обіцяли поставити в аеропорту Бориспіль та аеропорту імені Сікорського. По необхідності будемо докупляти ці тести. Їх до кінця тижня буде 5 тисяч", - сказав він.

Поворозник додав, що навчальний процес проводитиметься дистанційно.

"Ми домовились з регіональним центром зовнішнього оцінювання, що пробні тести, які мали відбутися наприкінці березня ми проведемо після того, як ситуація буде в нормі. Це буде в квітні", - додав він.

Також він сказав, що транспорт працюватиме, як зазвичай.

"Громадський транспорт працюватиме у звичайному режимі. На сьогодні двічі на добу обробляється громадський транспорт. Для заходів на свіжому повітрі заборон на сьогоднішній день немає", - підсумував Поворозник.