Коронавірус: в Запоріжжі госпіталізували жінку, яка щойно повернулась з Італії

У Запорізьку обласну інфекційну лікарню госпіталізували жінку з підозрою на коронавірусну інфекцію. Хвора тільки-но повернулася з Італії

Про це повідомив директор ДУ "Запорізький обласний центр МОЗ" Роман Терехов, передає "Укрінформ".

"Це перший випадок, коли ми відправили біологічний матеріал до Києва, щоб виключити коронавірус", - сказав Терехов.

За словами медиків, жінка 1972 року народження працювала в Італії. 1 березня вона потрапила під дощ і застудилася.

"У неї хронічний пієлонефрит. Тому вона почала приймати антибіотики. Але її роботодавці відпустили жінку додому", - додав Терехов.

Через Мілан вона прилетіла до Борисполя, у неї була температура 37,3, але з огляду на хронічне захворювання і відсутність ознак інших вірусних інфекцій жінці дозволили сісти на поїзд до Бердянська. Уже в дорозі її стан погіршився, вона звернулася до провідника. У Запоріжжі на залізничному вокзалі жінку зустріли медики і госпіталізували в лікарню.

'9 березня вона була госпіталізована. Був зроблений рентген і встановлений діагноз - ГРВІ, гострий фарингіт, пневмонія. Для виключення коронавірусу ми направили біологічний матеріал до Києва. Результат повинен бути через два дні ", - повідомив Терехов.

Зараз жінка отримує необхідне лікування, знаходиться в окремому боксі. Вагон в якому вона їхала, відправлений на дезінфекцію, провідник також знаходиться під наглядом лікарів. Інших пасажирів в купе з жінкою не було.