Нацгвардія піде розганяти натовп у 5 тис. осіб з криками "Ви можете захворіти"? - Трегубов про заборону масових зібрань

Журналіст, блогер та засновник політичної партії "Демократична Сокира" Віктор Трегубов вважає, що влада не здатна через коронавірус заборонити проведення масових акцій протесту в країні

Про це політичний лідер партії "Демократична Сокира" Віктор Трегубов розповів у стрімі з Сергієм Руденком на платформах Еспресо.TV у Facebook та YouTube.

На прохання ведучого прокоментувати впровадження в Україні карантину, Трегубов зазначив, що на його думку, ніхто не знає справжню кількість людей, що хворі на коронавірус в державі.

"Я до цього ставлюся трішки фаталістично, але уся Європа через це пройде", - відповів політик.

"Я не стільки боюся цієї хвороби, як корявих дій, що з нею пов'язані, як певних панік, включаючи ситуацію і в Тернопільській області, і в Нових Санжарах", - додав він.

На думку Трегубова, владі потрібно не казати "Не панікуйте", а розповідати, як це функціонує COVID-19, та щоо треба робити, і що робить влада, щоб стримати коронавірус.

"Просто казати : "Люди-люди, не панікуйте!" не можна. Всі починають панікувати", - підкреслив Віктор Трегубов.

На запитання Руденка, чи можливо, що влада встановила карантин для того, аби протягнути в Раді закони, проти яких є суспільний протест, адже карантином забороняються збори в 200 та більше осіб, Віктор Трегубов відповів:

"Це теоретично можливо, бо ж справа не тільки у ринку землі. Якраз моя партія, наприклад, ринок землі підтримує. Але справа ще й у Марші ветеранів. Справа у низці акцій, які мали б відбуватися. Тому так. Я так вважаю, що той, хто впровадив карантин, тримав в голові ідею, що він зможе стримати певні політичні акції, але я не вважаю, що це спрацює. Як це виглядатиме? Нацгвардія піде розганяти натовп у 5 тис. осіб з криками "Ви можете захворіти"? Ну тоді хтось вийде на Нацгвардію і скаже: "А я вже хворий, давайте обіймемось"