Обмеження масових заходів і закриття закладів освіти: у КМДА розповіли, як відбуватиметься карантин у Києві

У КМДА рекомендують не проводити масових заходів чисельністю у більш як 60 осіб. Метрополітен і маршрутки працюватимуть у звичному режимі під час карантину

Про це розповів секретар КМДА Володимир Прокопів у включенні в етер телепрограми "Коментар з Анжелікою Сизоненко, передає Еспресо.TV.

"Важлива інформація для всіх киян. У Києві не зареєстровано жодного випадку коронавірусу. У Києві немає епідемії. Усі заходи, які робляться, для того, щоб цієї епідемії не було", - зазначив Прокопів.

Він додав, що це стосується масових зібрань, які мають більше, ніж 60 людей.

"Рекомендуємо утриматись від участі у таких зібраннях. Це, можливо, не стосується закладів громадського харчування. Але точно стосується кінотеатрів, заходів, концертів і всього іншого. Це рішення Комісії з питань надзвичайних ситуацій, яке є обов’язковою для виконання всіма господарюючими суб’єктами в місті Києві. Рішення – заборонити", - заявив секретар КМДА.

"У жодному випадку не будуть закриватися магазини чи заклади громадського харчування", - наголосив він.

Читайте також: Уряд ввів карантин по Україні, - Сюмар

"Що буде працювати? Буде працювати громадський транспорт. Будуть працювати торгові центри, з обмеженнями, які стосуються кінотеатрів. Будуть працювати залізничні вокзали. Будуть працювати аеропорти. Будуть працювати заклади громадського харчування. Що не буде працювати? Не будуть працювати дитячі садочки та освітні заклади. Не буде проведено жодних масових заходів. Не будуть працювати розважальні центри і кінотеатри", - пояснив Прокопів.