У Бахчисараї окупанти обшукують будинки кримських татар

У Бахчисараї в анексованому Криму проводять обшуки щонайменше у семи кримських татар, деякі з них причетні до "Кримської солідарності"

Про це повідомляє "Кримська солідарність" на сторінці у Facebook.

"Амета Сулейманова відвезли на обшук в магазин (він працює менеджером в магазині мобільного зв'язку), протокол обшуку він не підписав. У Амета і його брата - Айдера Сулейманова вилучили телефони, підкинули літературу. Підкинули 2 нові книги, обережно загорнуті в обкладинки, на стіл, де діти робили уроки", - розповіла дружина Сулейманова.

Обшуки проходять із раннього ранку середи у таких людей: Сейдамет Мустафаєв – стрімер "Кримської солідарності" (Бахчисарай, 7 мікройрайон, вул. Яшлик', 17); Шукрі Сейтумеров (Бахчисарай, вул. Басенко); Сейтумер Сейтумеров (Бахчисарай, вул. Басенко); Рустем Сейтмеметов (Бахчисарай, вул. Роза Люксембург, 37); Амет Сулейманов – активіст "Кримської солідарності" (провулок Історичний, 3. Бахчисарай, старе місто); Айдер Сулейманов – Бахчисарайський район, с. Холмовка, вул. Миру 1а); Сейтумер Сейтумеров – колишній активіст "Кримської солідарності" Бахчисарай, вул. Річкова, 77).

У будинку Сейдамета Мустафаєа завершився обшук. Його самого не було в будинку, замість нього забрали його літнього батька - Енвера Мустафаєва. Також після обшуку забрали Рустема Сейтмеметова і Сейтумера Сейтумерова.