У КМДА пригрозили кримінальною відповідальністю за порушення карантину

За порушення правил карантину, що запроваджується у Києві та Україні з 12 березня, загрожує адміністративна або кримінальна відповідальність

Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає пресслужба КМДА.

Поворозник зазначив, що рішення щодо запровадження обмежувальних заходів у столиці у зв'язку з коронавірусом є обов'язковим для всіх установ незалежно від форми власності.

"За порушення буде адміністративна або кримінальна відповідальність, контролюватиме поліція", - сказав він.

"Перше, що ми робимо, – закриваємо дошкільні навчальні заклади. Тому прохання до роботодавців – за можливості зробити гнучкий робочий графік для працівників із маленькими дітьми. Також забезпечити безпеку продавців", – додав він.

Читайте також: Обмеження масових заходів і закриття закладів освіти: у КМДА розповіли, як відбуватиметься карантин у Києві

Поворозник підкреслив, що планується закупівля і постачання до кінця тижня двох тест-систем в аеропорти Києва. Також планується забезпечити столицю до кінця тижня 5 тис. експрес-тестами.

"Вчора у нас було 2,5 тис. швидких тестів на коронавірус. Ми робимо все можливе, щоб до кінця тижня доставити в аеропорти дві тест-машини", - сказав він, додавши, що тести будуть доступні тільки в медустановах.