Євро-2020: УЄФА провів екстрену нараду з ВООЗ щодо скасування турніру через коронавірус

За підсумками екстреної наради з Всесвітньою організацією охорони здоров’я в УЄФА вирішили проводити Євро-2020 у заплановані терміни

Про це повідомляє AP.

На підставі рекомендацій від ВООЗ, Союз європейський футбольних асоціацій вирішив, що міста зможуть прийняти матчі Євро-2020 за наявності необхідної медичної бази для допомоги пацієнтам, заражених вірусом COVID-19, а також відповідної інфраструктури для взаємодії з десятками тисяч фанатів. Наразі турнір скасовувати не мають наміру і хочуть провести його з уболівальниками на трибунах.

Представники УЄФА зв'язалися з урядами країн, які приймуть матчі Євро, і попросили їх вжити всіх необхідних заходів, щоб турнір відбувся.

Читайте також: Євро-2020 можуть скасувати через коронавірус

Матчі чемпіонату Європи повинні відбутися на 12 стадіонах в 12 країнах, що дозволить перенести частину ігор в інші міста, якщо хтось із організаторів не зможе прийняти турнір.

Також в УЄФА назвали неправдивим повідомлення про те, що європейські футбольні федерації нібито попросили перенести турнір на наступний рік.

"УЄФА не отримував запитів про перенесення або скасування турніру. УЄФА дуже серйозно сприймає ситуацію, пов'язану з коронавірусом. Ми пильно стежимо за нею і знаходимося на зв'язку з ВООЗ та місцевою владою з приводу вірусу COVID-19 і його поширення", - заявили в УЄФА.

Євро-2020 пройде Азербайджані, Англії, Угорщини, Німеччини, Данії, Ірландії, Іспанії, Італії, Нідерландах, Румунії, Росії та Шотландії.