Євроатлантичний курс України: Нардеп Синютка вимагає у новопризначеного міністра оборони спростування заяви або подачі у відставку

Новопризначений міністр оборони Андрій Таран заявив, що адаптація ЗСУ до стандартів НАТО - тепер недосяжна мета і намір МО – лише "забезпечення спроможності ЗСУ взаємодіяти з силами НАТО"

Про це у Фейсбуці повідомив народний депутат України від "Європейської Солідарності" Олег Синютка.

"Невже Президент Зеленський схвалює і доручає чиновнику порушувати норми Конституції, де прописано наше прагнення до вступу в НАТО? Як МОЖНА доручати такому Міністру очолювати оборонну галузь країни, яка воює? Вважаю, що після озвучення програми дій і такого стратегічного бачення, цей чиновник має бути звільнений з посади, в іншому випадку порушення Конституції і відповідальність за слова "підлеглого" лягає персонально на Зеленського. Невже влада не розуміє, що таким заявами не лише підриває моральний дух серед військовослужбовців, а й ганьбить країну перед стратегічними партнерами. Шановний пане Міністре, негайно спростуйте цю заяву або подайте у відставку!", – написав Синютка.

Нагадаємо, міністр оборони Андрій Таран на своєму призначенні заявив:

"Враховуючи наші реалії, головним завданням Міністерства оборони замість амбітної, але недосяжною найближчим часом мети - повної адаптації ЗСУ до стандартів НАТО, повинна бути цілком реальна мета - максимальне забезпечення спроможності Збройних сил України взаємодіяти з силами Альянсу".