Загострення на Донбасі: Зеленський доручив розробити церемонію вшанування пам'яті загиблих

11 березня президент Володимир Зеленський висловив співчуття родинам загиблих в ООС та доручив розробити церемонію вшанування їхньої пам'яті

Про це президент України Володимир Зеленський розповів на церемонії представлення нового міністра оборони України Андрія Тарана, передає Еспресо.TV.

"Вчора в районі проведення Операції Об'єднаних Сил ворожі війська атакували, застосувавши зброю, заборонену мінськими угодами. Окрім того ворог здійснив обстріл військового вантажного автомобіля одного з підрозділів ООС. На жаль, троє наших бійців загинуло. Мої щирі співчуття їх рідним та близьким", - почав промову Зеленський.

Президент вшанував пам'ять загиблих героїв хвилиною мовчання.

Він зазначачив, що робить все заради мирного урегулювання конфлікту на сході України.

"Але я не раджу противнику думати, що наше бажання миру послаблює нашу здатність дати відсіч. Це не так. І українські військові завжди уповноважені давати адекватну, потужну відповідь на дії агресора. Той хто думає, що можна безкарно стріляти по українських солдатах, - фатально помиляється. Це доводить статистика втрат противника в березні", - підкреслив президент.

"Окрему увагу я хочу звернути на вшанування пам'яті наших загиблих бійців. Наразі розробляється церемонія вшанування пам'ять кожного Героя, який віддав своє життя за Батьківщину", - додав він.

"Ми дійсно всі молимо Бога, щоб таких церемоній було якомога менше, але поки що в нас іде війна, і пам'ять кожного, хто загинув за Україну буде вшанована належним чином", - наголосив Володимир Зеленський.