Підвищення зарплат до рівня НАБУ: Баканов презентував законопроєкт щодо реформи СБУ

Голова Служби безпеки України Іван Баканов сподівається, що Верховна Рада вже найближчим часом розгляне проект закону “Про Службу безпеки України”, поданий президентом 10 березня

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Документ містить системні нововведення, заявили в СБУ.

“Глава держави визначив цей законопроект, як невідкладний. І я маю надію, що Верховна Рада розгляне його досить швидко», ‒ заявив Баканов.

Серед основних новацій законопроекту: розмежовує компетенції СБУ з іншими структурами сектору безпеки, визначає нові пріоритети в її роботі. Також Служба відмовиться від невластивих їй функцій. Відбудеться демілітаризація СБУ.

Служба зосередить свою увагу на контррозвідувальній протидії загрозам державній безпеці, кібербезпеці, боротьбі з тероризмом, захисті державної таємниці тощо. Також передбачається істотне посилення інформаційно-аналітичної складової.

СБУ не займатиметься боротьбою з економічною злочинністю, проте зосередить увагу на захисті об’єктів критичної інфраструктури.

Відбудеться поступове скорочення чисельності СБУ: з 27 тис до 15 тис осіб. При цьому грошове забезпечення буде підвищене після реформи до рівня НАБУ, ДБР та інших новостворених антикорупційних органів.