Поліція затримала 15 осіб за поштовх Сивохи на презентації "платформи примирення"

За фактом подій під час презентації Національної платформи примирення і єдності відкрили кримінальне провадження

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

"Дії правопорушників кваліфікують як хуліганство, вчинене групою осіб. На цей час до управління поліції доставили 15 активних учасників події. Проводяться заходи для встановлення інших правопорушників", - йдеться в повідомленні.

Сьогодні, близько 11:30, під час презентації Національної платформи примирення і єдності у Печерському районі Києва ветерани почали суперечку з Сергієм Сивохо, під час якої один з них штовхнув радника секретаря Ради національної безпеки і оборони. Той впав на підлогу.

"Після вчинення правопорушення молодики намагалися втекти, однак 15 активних учасників доставили до Печерського управління поліції для встановлення анкетних даних та надання пояснень. Поліцейські продовжують пошуки всіх учасників інциденту. На місці події працює слідчо-оперативна група", - заявляють у поліції.

Слідчі за даним фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк чотирьох років.

У "Ветеранському братерстві" прокоментували затримання:

"Ветеранів російсько-української війни, які прийшли на презентацію так званої "Національної платформи примирення та єдності" ватника Сергія Сівохи ЗАТРИМАЛИ! ТЕРМІНОВО! Всі побратими на Московську, 30. Будемо визволяти".

Також ветерани додали відео з автобусу, в якому їх доправляли у відділок.