Сивохо робить заяви, на які має реагувати СБУ, - Княжицький

Радник секретаря РНБО Сергій Сивохо робить антиукраїнські заяви, на які має реагувати Служба безпеки України

Про це в ефірі "Прямого" сказав народний депутат з фракції "Європейська Солідарність" Микола Княжицький.

"Я розумію ветеранів, які воювали за свою батьківщину, у той час як Сивохо втік з Донецька і відсиджувався в Києві, а вони були на фронті. І приходить Сивохо з заявами, на які має реагувати Служба безпеки України. Його взагалі не повинно було бути з такими заявами, тому що це абсолютно зрадницькі заяви. І в цьому я цих ветеранів підтримую. І держава ніяк не реагує. Якщо держава не буде реагувати на заяви зрадницькі, на заяви антиукраїнські, то українці будуть на них реагувати самі. Це показує повне безсилля держави і повний провал політики Зеленського, який замість того, щоб почати укріплювати міжнародну коаліцію, як це відбувалося раніше, почав говорити, що то треба припинити стріляти, то запускається теза про внутрішній конфлікт. І це є наслідок всіх тих тез", - зазначив Княжицький.

На думку нардепа, позиція президента Володимира Зеленського щодо антиукраїнських заяв Сивохо свідчить про його капітулянтську позицію у війні проти російського агресора на Донбасі.

"Це хибна позиція Зеленського, яка, в принципі, дорівнює капітулянтській позиції, яку він продовжує з початку своєї виборчої кампанії. Можливо, коли він почав це говорити, він говорив це з добрими намірами. Бо всі ми, в принципі, адекватні люди, всі ми хочемо миру. І якби справді у нас був внутрішній конфлікт, не було російської агресії, то ми б говорили про те, як залагодити внутрішній конфлікт. Але коли у нас є російська агресія, то ми повинні говорити про те, як від неї захиститися і об’єднати людей навколо цього, і весь світ навколо цього об’єднати. І коли ми це підмінюємо поняттям внутрішнього конфлікту, то ми тим самим граємо на руку агресору, що робить і президент, і його команда, і Сивохо, і, на жаль, Данілов, який, в принципі, людина патріотична, але зараз це або шизофренія, або він викручується. Ну тоді звільни цього позаштатного радника, якщо ти відмовляєшся від його слів. Абсурд", - сказав політик.