У Києві презентували нову систему фіксації порушень ПДР

Уже встановлено 20 нових камер фіксації на дорогах, до 1 травня планують посавити ще 30

Про це повідомив заступник очільника МВС України Антон Геращенко під час презентації президенту Володимиру Зеленському системи фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, передає Еспресо.TV.

За словами Геращенка, камери автоматичної фіксації порушень ПДР, їх 20, встановлені у місцях, де за статистикою загинуло та травмувалося найбільше людей.

"Як буде в цілому працювати ця система: камера фіксує перевищення швидкості, після чого патрульний поліцейський фіксує на своєму комп’ютері й перевіряє номери автомобіля. Після встановлення – збіг номера автівки з її маркою фіксується та виписується адміністративний протокол. Цей адміністративний протокол через «Укрпошту» надсилається порушнику… Після цього порушник може ознайомитися з фотографією, місцем, часом та навіть передивитися відеозапис, коли саме його автівка перевищила швидкість", – зазначив Геращенко.

За його словами, якщо за кермом був не власник автомобіля, то він може повідомити тій особі, якій він довірив своє авто, щоб вона сплатила адміністративний штраф.