У Мінфіні розраховують на початок нової програми з МВФ до травня

Новий уряд України підтвердив основні параметри нової програми Міжнародного валютного фонду та сподівається на її відкриття до травня цього року

Про це повідомив міністр фінансів Ігор Уманський, передає Інтерфакс-Україна.

"Уряд зацікавлений у новій програмі. Ми сподіваємося, що динаміка зі зміною уряду не зміниться. І ми вийдемо на остаточне узгодження і самого тексту, і самої програми", - сказав міністр.

Уманський повідомив, що 10 березня з його участю відбувся конференц-колл глави уряду Дениса Шмигаля з керівником місії МВФ в Україні Роном ван Роденом, на якій обговорювали питання, які необхідно доопрацювати для винесення програми на засідання ради директорів фонду.

За словами глави Мінфіну, двома основними попередніми заходами є ухвалення закону про ринок землі та поправок до закону про банки, "який унеможливлює завдання шкоди публічним фінансам від колишніх власників банків, свого часу виведених Національним банком".

Уманський очікує, що закон про ринок землі може бути ухвалено вже наступного тижня, і тоді ж буде готовий остаточний проєкт документа щодо банків. 

Глава Мінфіну уточнив, що інший законопроєкт доопрацьовує група юристів під керівництвом міністра юстиції Дениса Малюськи.