Уряд розділив Міністерство у справах ветеранів на два відомства

Кабінет міністрів України розділив Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб на два відомства

Відповідна постанова від 11 березня опублікована на сайті Кабміну.

"Міністерство у справах ветеранів забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері соціального захисту ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції Гідності, членів сімей ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції Гідності, а також соціального захисту осіб, на яких поширюється чинність Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, - йдеться у постанові.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій забезпечує формування та реалізує державну політику з питань тимчасово окупованих територій у Донецькій і Луганській областях та тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя.

Мінветеранів очолив Сергій Бессараб, а міністром реінтеграції став Олексій Резніков.

Читайте також: Міністр окупованих територій Резніков задекларував люксові авто, дві квартири і будинок.

У вересні 2019 року Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб об’єднали з Міністерством ветеранів.

У лютому 2020 року в Кабінеті міністрів України ухвалили рішення про розділення міністерств.