Як працюватимуть банки під час карантину. Інфографіка НБУ

У Національному банку України пояснили, як працюватиме фінансовий сектор під час карантину у зв'язку із поширенням вірусу COVID-19

Про це йдеться на сторінці НБУ в фейсбуці.

На час карантину банківська система працюватиме у звичайному режимі. Банки на сьогодні є достатньо стійкими, високоліквідними та капіталізованими і продовжують безперебійно обслуговувати клієнтів.

Національний банк готовий забезпечити підтримку ліквідності банківської системи. Нині банківська система має історично високі рівні ліквідності. Однак за необхідності банки в будь-який момент можуть отримати підтримку завдяки постійним інструментам рефінансування.

Національний банк готовий заспокоїти валютний ринок, за потреби і далі проводячи валютні інтервенції для згладжування курсових коливань, як робив це минулого тижня і щодня цього тижня. “Сьогодні ми маємо достатній запас міцності: міжнародні резерви України перевищують $26 млрд”, - зазначили в НБУ.

Національний банк готовий зробити все необхідне для забезпечення безперебійного касового обслуговування та поповнення банкоматів на випадок підвищеного попиту на готівку з боку населення.

Також в НБУ готові знезаражувати гривневі банкноти у сховищі.