Затримали ще одного учасника викрадення та вбивства майданівця Вербицького

12 березня слідчі ДБР спільно з СБУ на виконання ухвали суду затримали особу, яка підозрюється у викраденні та катуванні учасників мирних акцій протесту Ігоря Луценка та Юрія Вербицького

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора України та ДБР.

Затримання відбулося сьогодні, 12 березня. Це житель міста Біла Церква Київської області.

Слідство встановило, що він входив до злочинної групи з 9 “тітушок”, організованої для викрадення та залякування активних учасників Майдану і незаконного перешкоджання мирним акціям протесту.

“21 січня 2014 року близько 4:00 підозрюваний у складі цієї групи викрав із Олександрівської клінічної лікарні Києва активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького. Після цього потерпілі зазнали катувань, а Юрій Вербицький внаслідок травм та переохолодження помер”, - уточнили в ДБР.

Наприкінці лютого затриманому було повідомлено про підозру в участі у злочинній організації (ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України) і незаконному позбавленні волі і викраденні людини (ч. 3 ст. 146 Кримінального кодексу України). У зв’язку з тим, що він не з’явився на виклик, було отримано дозвіл суду на затримання.

Зараз вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу. У разі доведення провини, йому загрожує позбавлення волі на термін від 5 до 12 років.

Ігор Луценко у Facebook зазначив, що це той самий підозрюваний, якому у лютому вручили підозру.