Мінекономіки радить роботодавцям перевести працівників на віддалену роботу

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України рекомендує роботодавцям максимально забезпечити використання дистанційної форми праці або гнучкого режиму робочого часу

Про це повідомила пресслужба міністерства.

“З метою правильного застосування законодавства про працю під час дії карантинних заходів, звертаємо увагу, що випадки відсторонення працівника від роботи чітко визначені законодавством (стаття 46 Кодексу законів про працю України). Працівник зобов’язаний дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих людей в процесі виконання будь-яких робіт чи під час перебування на території підприємства”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, відсутність працівника на роботі у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, хворобою, що підтверджується відповідними документами, не може бути підставою для звільнення чи відсторонення такого працівника.

А надання працівником виданого у встановленому порядку листка непрацездатності є підставою для призначення та виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності.

У міністерстві радять: