Нефьодов пояснив, як працюватимуть пункти пропуску на час карантину

Державні митна та прикордонні служби направили до Кабміну перелік найважливіших пунктів пропуску, які продовжать роботу під час карантину

Про це повідомив у Facebook глава Державної митної служби Максим Нефьодов.

“При формуванні цього переліку ми врахували інтереси найбільших імпортерів та експортерів, а також транспортних операторів, які прямують транзитом через територію України”, - зазначив він.

Закриття частини пунктів пропуску (ПП) не вплине на порядок оформлення митних декларацій. Імпортери та експортери, як і раніше, зможуть пройти митний контроль на одному з ПП у межах однієї митниці, зазначеної в декларації.

“Наприклад, вантаж, який прямував на ПП “Шегині”, зможе заїхати або виїхати через ПП “Краковець” Галицької митниці”, - зазначив глава ДМС.

Він також звернув увагу транспортних операторів на те, що пункти пропуску можуть закриватися не тільки українською стороною, але й суміжними з Україною державами. Тому доцільно відстежувати діяльність, що здійснюється іншими країнами щодо запобігання поширенню інфекції, аби уникнути затримки вантажів на нейтральній смузі на невизначений час.

Уже зараз Держмитслужба радить перевізникам вибирати для перетину кордону ті пункти пропуску, які є основними у сполученні України з іншими державами.

“Перевізникам вантажів, які вже знаходяться в дорозі, важливо відстежувати ситуацію на пунктах пропуску і свідомо йти на головні ПП у межах однієї митниці”, - підкреслив Нефьодов.