Протидія розповсюдженню коронавірусу: "Європейська Солідарність" пропонує в понеділок провести позачергове засідання Ради

А також - запросити на засідання президента, прем’єра, секретаря РНБО

Про це повідомила народний депутат від "Європейської Солідарності" Ірина Геращенко у Facebook.

"Заслухати інформацію по кільком напрямкам: ситуація в медицині, забезпечення країни тестами і апаратами для вентиляції легенів та необхідними профілактичними засобами, ситуація з діагностикою - в  Києві і регіонах; ситуація в ЗСУ, чи поблизу лінії фронту є необхідна кількість тестів і можливість діагностики у разі потреби; безпека кордонів, необхідність тимчасового призупиненн сполучення з країнами, які є епіцентром пандемії; ситуація з перетином КПВВ; ситуація в економіці, можлива необхідність тимчасових змін до податкового законодавства в контексті переходу багатьох установ на дистанційну роботу; інформаційна, роз’яснювальна  і профілактична робота з населенням і хто конкретно за це відповідає. Чи знову ніхто?" - написала вона.

На думку народної депутатки, замість "влаштовувати шоу зустрічі українців з обсервації, влада мала б за ці тижні напрацювати реальний план дій і зараз їх представити".

"Ми вимагаємо позачергового засідання ВР в понеділок з одним порядком денним - правда про ситуацію з поширенням короновірусу, готовність нашої медичної системи,  і виробленн спільного плану дій. Наша команда готова до конструктивної співпраці в цьому. Зараз наші депутати вже працюють в робочій групі комітету охорони здоров‘я, вважаємо за необхідне негайно створити такі ж робочі групи при комітеті податкової політики і нацбезпеки та оборони.  Владо, починайте ДІЯТИ! Ми в цьому питанні точно готові допомогти", - сказала Геращенко.