"На черзі визнання російського Криму і федералізація", - соцмережі про підписані Єрмаком та Кучмою угоди

Оприлюднені у ЗМІ документи, підписані представником України в ТКГ Леонідом Кучмою та головою Офісу президента викликали відторгнення українського суспільства. Вердикт - державна зрада

Еспресо.TV пропонує ознайомитись з думками української Facebook-спільноти.

Журналіст Дмитро Золотухін пропонує звернути уваги на різницю між легітимізацією бойовиків та її відсутністю:

"На одному документі стоять просто прізвища та підписи.
На іншому документі - назви посад.Таким чином, або Єрмак свідомо бреше, або "юрист-міжнародник з досвідом" просто не розуміє значення слова "легітимізувати" (судячи з його слів на брифінгу)"

уже хотів видати зраду за перемогу, але щось пішло не так", - прокоментував виступ андрія Ємака за результатоом засідання РНБО громадський активіст Олег Слабоспицький.

Політичний оглядач Євген Магда  обмежився лаконічним геш-тегом:

"У Мінську була підписана бомажка де росія більше не агресор, а посередник і гарант "прєкращєнія вайни", а її дресіровані обізяни тепер рівноправні з Україною сторони переговорів. На черзі визнання російського криму і федералізація", - вважає блогер Юрій Камаєв.

Лектор Києво-Могилянської академії, журналіст Володимир Єрмоленко помітив: Єрмак плутає "так звані ДНР/ЛНР", вживаючи  "так звані ОРДЛО".

Журналіст Юрій Бутусов вважає: "Державна зрада".

Журналістка та телеведуча Марина Данилюк-Ярмолаєва прогнозує розпад монобільшості.

Нардеп від "Слуги народу" Микита Потураєв обурений підписаним документом. Вимагає від Зеленського:
"У зв’язку з цим ми звертаємось до Президента України Володимира Зеленського щодо необхідності, в умовах суперечливоі громадської реакції на останні Мінські ініціативи, надання доручення представникам України в Тристоронній контактній групі та усім переговірникам України повернутися в рамки законодавства України та не допустити реалізації оприлюднених рішень щодо створення Консультативної групи у спосіб і формах, які не знаходять підтримку народу України, протирічать діючому законодавству держави та національним інтересам.
"Це вперше коли посадова особа України підписала спільний документ з бойовиками "ЛДНР", - зазначає журналіст розслідувач Наталка Седлецька.

Політолог Віктор Таран відзначив, хто з політичних партій відреагував на домовленості: "

Станом на 17.00 маємо офіційні заяви, які засудили підписання документу (подаю у хронологічному порядку як вони зявлялись в інформаційному просторі): Партія ДемСокира, Українська Галицька партія, Партії Європейська солідарність, Партії Голос"

Лідер партії "Демократична Сокира" Олександр Нойнець вважає : "Державна зрада, як вона є, якщо суспільство на неї не відреагує відповідним чином - набагато страшніше і смертельніше, ніж будь-яка пандемія. Таке життя. З одного боку пандемія, з іншого ордло. Або ти попадеш в карантин, можливо захворієш і можливо помреш, або попадеш на підвал і помреш стовідсотково".

Юрій Гудименко пише:

"Мені не подобається робити вибір між небезпекою пандемії і небезпекою поразки у війні. Але мені доводиться його робити. І я беру на себе повну відповідальність за прийняті мною рішення. Я виходжу в суботу на акцію проти капітуляції - об 11:00 на Михайлівську площу, о 19:00 до стадіону ЦСКА. Я закликаю всіх, у кого немає хворих серед близьких і хто не відчуває у себе симптомів ГРВІ вчинити так само."

Нагадаємо, ЗМІ опублікували документ, підписаний Кучмою та Єрмаком 11 березня у Мінську, в якому йдеться. що сторони домовилися про створення органу, що фіксує суб'єктність ОРДЛО