"Одній людині вдалося налякати півкраїни", - Кравчук про скандальну заяву щодо літака Мілан-Київ

Тест на коронавірус у трьох пасажирів літака Мілан-Київ дав негативний результат

Про це заступник голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук написала на своїй сторінці у Facebook.

“Пост про те, як одній людині вдалося налякати півкраїни. Й одразу для тих, хто не дочитає до кінця: немає причин для паніки. В Україну не звозять хворих з Італії. У пасажирів, що вчора прилетіли з Мілану, не виявлено коронавірусу”, - пише Кравчук.

Кравчук нагадала про паніку у соцмережах, яка виникла після розповіді в телеефірі пасажира літака МАУ з Мілана Антона Гури.

“Вони всі хворі. Це підтвердили самі іноземці. Летіли до Каїра через Україну. Єгиптян просто виписали з італійських лікарень – там не вистачає місць”. Ось приблизно те, що розповідав Гура. Страшно? Звичайно. Але давайте по черзі”, - пише Кравчук.

За її словами, тест на коронавірус у трьох пасажирів літака Мілан-Київ дав негативний результат.

“Є список усіх пасажирів, що летіли цим літаком. Кожен із них отримав рекомендації щодо самоізоляції і скерування найближчим часом пройти тест на COVID-19. Також кожному поміряли температуру. У разі необхідності всі вони будуть ізольовані”, - пише Кравчук

Для розуміння ситуації вона нагадала, хто такий Антон Гура, який вчора виступав в ефірі “1+1”.

“Нібито активіст, нібито політик, нібито медик, блогер. У даній ситуації позиціонував себе як медик, назвавшись співзасновником незалежної спільноти працівників медичної сфери. А за фактом професійний сіяч паніки”, - вважає нардеп.