Коронавірус: Кулеба розповів, як евакуюватися українцям, які перебувають за кордоном

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба порадив українцям, які залишаються за кордоном під час епідемії коронавірусу, реєструватися у онлайн-системі "Друг"

Про це Кулеба заявив 14 березня на брифінгу, повідомляє Еспресо.TV.

За його словами, громадяни України, що перебувають за кордоном, можуть зареєструватися в онлайн-системі "Друг", яку використовуватимуть для подальшої евакуації.

"Найближчі 4 дні до 17 березня будуть часом надзвичайної відповідальності та напруги. Зараз час виважених і відповідальних рішень. Я гарантую, що МЗС буде максимально працювати, щоб жоден українець не залишився без допомоги. Закликаю всіх українців реєструватись в системі МЗС. Йдіть шукайте онлайн. Ви там реєструєтеся і ми одразу бачимо, де ви знаходитесь. Якщо ви не зможете повернутись до 17 березня, саме ця система стане основою для формування списків для подальшого вивезення громадян до України спецлітаками", - пояснив Кулеба.

Також, за його словами, МЗС домовилося з українськими мобільними операторами про сповіщення українців за кордоном про припинення авіасполучення, зв’язок з консулами та організацію виїзду до України після 17 березня.