Коронавірус в Україні: у Чернівцях госпіталізували мати з двома дітьми, на Буковині оголошено надзвичайну ситуацію

У Чернівецькій області госпіталізували ще трьох осіб з підозрою на коронавірус

Про це із посиланням на пресслужбу Чернівецької ОДА передає Еспресо.TV.

Повідомляється, що 13 березня ввечері було госпіталізовано матір і її двоє дітей з підвищеною температурою. Вони контактували з людиною, яка прибула з Італії та госпіталізована з підозрою на коронавірус.

"Вчора пізно ввечері в Чернівецькій області госпіталізовано 3 людини з підвищеною температурою тіла: мати і двоє дітей. За кордоном не знаходилися. І мали контакт з особою, яка повернулася з Італії та госпіталізована напередодні з підозрою на COVID-19. Епідеміологічне розслідування триває. З'ясовуються контактні особи", - повідомили в ОДА.

Також в Чернівецьку обласну лікарню звернувся чоловік з підозрою на пневмонію. 29 лютого він повернувся в Україну з Італії. На даний момент йому надають медичну допомогу.

Окрім того, у Чернівецькій області починаючи з суботи, 14 березня, введено надзвичайну ситуацію на всій території області в цілях боротьби з коронавірусом. Про це заявив голова Чернівецької облдержадміністрації Сергій Осачук.

Як повідомив голова ОДА, обмежувальні заходи будуть діяти з 14 березня по 3 квітня.

"Ми вже маємо другий підтверджений випадок інфекції у нашій області. І тепер це не тільки на території міста Чернівці, а в одному з районів нашої області. Це спонукає і дає нам підстави для того, щоб ввести з завтрашнього (14 березня - ред.) дні надзвичайну ситуацію на території Чернівецької області", - зазначив Він.

У зв'язку з надзвичайною ситуацією в області будуть діяти обмеження на роботу гіпермаркетів, супермаркетів, ринків і торгових центрів, за винятком продуктового сектора. Крім цього з 14 березня обмежено рух маршрутних автобусів по області.

"Ми обмежуємо режим роботи, тобто, закриваємо роботу всіх без винятку ринків за винятком лише продуктових секторів. Продукти харчування повинні бути доступні. Всі інші - будівельні гіпермаркети, супермаркети, торговельні центри повинні також зрозуміти, що мова йде про життя і здоров'я людей", - додав він.