У МАУ пояснили стрімке здорожчання авіаквитків перед закриттям кордону

У Міжнародних авіалініях України пояснили стрімке зростання цін на квитки підвищеним попитом та рішенням про припинення міжнародного авіасполучення

Про це повідомила авіакомпанія МАУ.

У МАУ пояснили, що сучасні компанії розраховують вартість авіаперельоту за одним тим самим алгоритмом. Ціну формує спеціальна система розрахунку - Revenue Management System, що виключає вірогідність формування вартості авіаквитків у ручному режимі.

Ця система автоматично визначає вартість на тому чи іншому маршруті у відповідності до цілої низки показників. Таких, як інтенсивність продажів, попит на період часу тощо. Цифрові алгоритми аналізують обсяг запитів на купівлю авіаквитків та перераховують їхню вартість у відповідності з кількістю користувачів, які одночасно заходять в глобальну систему бронювання для замовлення квитка та створення бронювання.

"Збільшення запитів на оформлення квитка система розцінює як підвищення попиту з відповідним корегуванням вартості. Це – щодо вартості. Далі - про причини зростання цін: не МАУ ухвалювала рішення щодо обмеження пасажирського сполучення. Головне завдання авіакомпанії – підіймати літаки в небо і доправляти людей в усі точки світу. Авіакомпанія ніколи добровільно не припинила би це робити", - заявили у авіакомпанії.

Також у МАУ зажадали відповіді на низку запитань, які допомогли б прояснити ситуацію із зростанням цін. Хто порахував кількість громадян України, і не тільки українців, які хочуть та мають повернутися? Хто розганяє паніку, що останній шанс повернутися – лише до 17-го березня? Хто пояснив чітко і зрозуміло, як люди потраплять додому після цієї дати? Чи дивує когось той факт, що кількість відвідувань веб сайту авіакомпанії зросла в сотні разів?.

У МАУ також заявили, що авіакомпанія відійшла від ручного режиму формування вартості перельотів багато років тому і не має наміру "повертатися до кам’яного віку".

У МАУ наголосили, що головний союзник зростання цін на авіаквитки – це паніка.

"Авіакомпанія робитиме все можливе і залежне від неї задля того, щоб після закінчення терміну дії карантину ситуація нормалізувалася", - запевнили в МАУ.