Єпископ церкви Московського патріархату з Рівного відмовився молитися за здоров’я українців спільно з ПЦУ та протестантами

Єпископ Дубенський, вікарій Рівненської єпархії УПЦ МП Пимен відмовився брати участь у спільній молитві за мир із представниками всіх конфесій, зокрема Православної церкви України

12 березня 2020 року священник демонстративно залишив приміщення Рівненської ОДА, де зібралися інші служителі церков, просто перед молитвою. За його словами, він це зробив, "щоб не порушувати 10 Апостольське правило", розповідає Еспресо.TV з посиланням на газету Рівне вечірнє.

Того дня у Рівненській обласній державній адміністрації відбулася зустріч усіх очільників церков області для обговорення можливості проведення богослужінь в умовах карантину.

Читайте також: Віталій Портников: Найогидніше - використовувати пандемію

"Нас просили утриматись від масових заходів - не проводити масштабних Хресних ходів чи молебнів за участю великої кількості людей, розповідати про можливі загрози поширення вірусу", - зазначає Пимен.

Читайте також: Блог Миколи Княжицього. Зрадницькі мінські угоди, коронавірус та українська економіка

Після обговорення один із очільників протестантської церкви запропонував спільно помолитись за мир і здоров‘я українського народу. Під час молитви були присутні представники протестантських церков та Православної церкви України.

Пимен відмовився.

"Я змушений був покинути залу ОДА в цей момент, адже беручи участь у цій молитві, я б порушив 10 Апостольське правило, яке наголошує : "Якщо хто помолиться з відлученими від спілкування церковного, навіть у домі, сам буде відлучений", - прокоментував свій вчинок владика Пимен. 

Довідка

Офіційно в Україні зареєстровано лише одну смерть від китайського коронавірусу. Мова йде про 71-річну жінку з Радомишля. Її доньку, котра працює завгоспом в одному з дитячих садочків столичного Святошинського району, ізольовано.

Ще два підтверджених випадки захворювання мають місце у Чернівцях. Через це на Буковині оголошено надзвичайну ситуацію.

РНБО закликає усіх українців повернутися в країну до 00 год 00 хв. 17 березня, коли планується закрити кордони.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, якому також підпорядковується ДСНС і прикордонники, запевнив, що невдовзі лікарні й аптеки будуть повністю забезпечені індивідувальними захисними масками й антисептиками. Окрім того, за його словами, швидке тестування на коронавірус стане загальнодоступним.

Своєю чергою, Мінохорониздоров'я просить громадян не виходити з дому без потреби. Особливо ця пересторога стосується літніх людей.

Окрім того, президент Володимир Зеленський ввів у дію комплекс рішень РНБО щодо захисту від коронавірусу, а Кабмін виділив 100 млн грн на індивідуальні засоби захисту від коронавірусу.