Маємо тверді сподівання, що НАБУ розслідуватиме факти політичного переслідування Порошенка з боку перш за все ДБР, - адвокати

Адвокати Петра Порошенка Ілля Новіков й Ігор Головань повідомили, що у НАБУ відбулася бесіда зі слідчими детективами, які розслідують "плівки Труби" в контексті політичного переслідування п‘ятого президента

Про це заявили адвокати Петра Порошенка Ілля Новіков й Ігор Головань, передає Еспресо.TV.

"Слідчі запевнили нас, що будуть вжиті всі необхідні заходи і буде перевірено,  хто саме був на цих плівках, які були начебто записані в кабінеті Труби, який вплив бесіди з ним в Офісі президента мали на ці справи", - повідомив Новіков. 
 
Новіков також зазначив, що п‘ятий президент Петро Порошенко дав показання і вони наполягли на тому, щоб було зафіксовано все, що відбувалося у зв’язку з цими справами.
 
У свою чергу адвокат Ігор Головань зазначив, що  у них є тверді сподівання, що детективи НАБУ будуть реально розслідувати факти політичного переслідування п‘ятого президента. 
 
"НАБУ розслідує кримінальне провадження стосовно фактів, які було виявлено і оприлюднено в "Трубу прорвало". Не легко це далося, але ми домоглися через відповідні судові рішення відкриття відповідних кримінальних проваджень. Зараз ми вже маємо тверді сподівання на те, що детективи НАБУ будуть реально розслідувати факти політичного переслідування Петра Олексійовича з боку перш за все Державного бюро розслідування, а також тих, хто замовляв і керував їх діями", - заявив Головань.
 
Головань також додав, що їхній процесуальний статус дозволяє їм вимагати проведення відповідних слідчих дій.