Коронавірус: у Чехії обмежили вільне пересування та закрили торговельні заклади і ресторани

Уряд Чехії запровадив із 16 березня і до 24 березня заборону на вільне пересування осіб у країні через розповсюдження коронавірусу

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Прем’єр-міністр країни Андрей Бабіш повідомив, що заборона не стосується поїздок на роботу і з роботи, необхідних відвідин членів родини, купівлі необхідних продуктів чи поїздок до закладів охорони здоров’я.

"Ми маємо на меті обмежити до мінімуму міжлюдські контакти. Це не заборона виходити з дому і не домашнє ув’язнення", – заявив міністр внутрішніх справ Чехії Ян Гамачек.

В крамницях, які лишаються відкритими, люди мають триматися на відстані принаймні два метри одне від одного і бажано розраховуватися безготівково; ці заклади, зі свого боку, мають забезпечити такі умови.

Урядові органи і установи місцевої влади мають приймати відвідувачів тільки три дні на тиждень, із понеділка до середи, не більш ніж протягом трьох годин на день.

На цей час у Чехії через розповсюдження нової коронавірусної інфекції вже був запроваджений надзвичайний стан, що діє від 12 березня. Від 14 березня в країні також закрили крамниці (крім продуктових, аптечних, домашніх потреб, а також електротоварів) і заклади громадського харчування (крім продажу на винос через віконце). Також, відповідно до раніше ухваленого рішення, з 16 березня перекриваються кордони країни, з незначними винятками для окремих категорій подорожніх.

Станом на ранок 16 березня в Чеській Республіці зареєстровано 293 особи з коронавірусом, з них найбільше – 96 осіб у Празі.