Коронавірус в Україні: на Львівщині обмежили поїздки між містами, - рішення ОДА

Львівська ОДА прийняла рішення про запровадження більш суворих карантинних заходів для запобігання поширення коронавірусу

Про це повідомляє ZAXID.net.

На засіданні обласної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  вирішили обмежити пересування між містами, заборонити збори людей у групах понад 10 осіб, роботу закладів громадського харчування та торгівельно-розважальних центрів (крім аптек, АЗС та продуктових магазинів).

Зокрема, комісія прийняла низку рішень:

Як повідомив керівник департаменту цивільного захисту ЛОДА Ігор Туз, мешканців області закликають без потреби не подорожувати та не їздити між населеними пунктами.

"Йдеться про те, щоб обмежити будь-яке пересування без потреби. Тому що ситуація може бути дуже плачевна, якщо ми не зупинимося. Мешканців закликаємо утриматися від будь-яких непотрібних поїздок, подорожей. Також напрацьовуємо рекомендації для перевізників", – повідомив Туз.

Посадовець не виключає, що правоохоронці зупинятимуть людей і питатимуть, куди вони рухаються, як це відбувається в Італії

На засіданні комісії також визначили перелік закладів охорони здоров’я для надання медичної допомоги пацієнтам з ознаками гострих респіраторних захворювань, що впродовж 14 днів перебували в країнах, де зареєстровано поширення вірусу.