У Чернівецькій області чоловіка покарають за фейкові дописи про коронавірус

Поліція склала адміністративний протокол відносно мешканця Глибоцького району Чернівецької області за те, що той розмістив у мережі неправдиву інформацію про ситуацію щодо пандемії коронавірусу COVID-19

Про це повідомляється на сайті ГУ Нацполіції Чернівецької області.
 
"Під час моніторингу мережі Інтернет співробітники Глибоцького відділення поліції звернули увагу на допис 38-річного жителя району в одній із соціальних мереж. На своїй сторінці чоловік поширив недостовірну інформацію про кількість в Україні випадків захворювання на COVID-19, у тому числі й з летальними наслідками", - йдеться  у повідомленні.
 
Наголошується, що такі дії могли ввести громадян в оману та викликати паніку серед населення.
 
Зазначається, що поліція склала відносно порушника адміністративний протокол про правопорушення.
 
"Поліція склала відносно порушника адміністративний протокол за ознаками статті 173-1 (Поширювання неправдивих чуток) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йому загрожує покарання у вигляді накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку", - зазначається у повідомленні.
  • Нагадаємо, з 17 березня у Києві закриють всі торговельні і розважальні заклади, крім продуктових магазинів, аптек і АЗС
  • Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що з 16 березня у місті закриваються усі заклади торгівлі, окрім продуктових магазинів та аптек.
  • Мер Одеси Геннадій Труханов підписав розпорядження про призупинення роботи в місті всіх закладів харчування, спортивних, розважальних і торговельних закладів, крім аптек і продуктових магазинів.
  • В Івано-Франківську в понеділок, 16 березня, оголосили про закриття всіх закладів громадського харчування, ТРЦ і магазинів, крім продуктових і аптек, у зв'язку з карантином в Україні через коронавірус.