У Києві закриють всі торговельні і розважальні заклади, крім продуктових магазинів, аптек і АЗС, - Кличко

У Києві закриють заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек та автозаправок

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Він зазначив, що з 17 березня у Києві максимально обмежується:

Працюватимуть АЗС, банки та банкомати.
 
Тимчасово призупиняється і робота:
  • Спортивних комплексів і залів.
  • Закладів побутового обслуговування населення. - СПА салонів, салонів краси, саун, косметологічних кабінетів, кабінетів масажу, перукарень, тату салони та інших.
  • Розважальних закладів - дискотек, нічних клубів, комп’ютерних клубів.
"Ми розуміємо, що це незручності для мешканців міста та втрати для бізнесу. Але вони – вимушені та тимчасові. Прибутки та гроші – важливі. Та здоров'я і життя людей – найважливіше! І ми повинні дбати перш за все про це!" - додав мер Києва. 
 
Він зазначив, що міська влада працюватиме в штатному режимі для забезпечення життєдіяльності та безпеки мешканців столиці. Департаментам КМДА доведені вимоги щодо тимчасового скасування нарадчих та колегіальних засідань, громадських слухань, особистих прийомів громадян. ЦНАПи – за потреби прийматимуть громадян, але за попереднім онлайн записом.
 
"Місто подбає про забезпечення соціально незахищених груп населення, особливо самотніх людей похилого віку, продуктами харчування та предметами першої необхідності. – Їх доставлятимуть додому", - наголосив Кличко. 
 
Разом з тим, керівники підприємств, установ та організацій столиці, незалежно від форм власності та підпорядкування повинні максимально перевести роботу персоналу на віддалений доступ із застосуванням електронних комунікаційних технологій. А також - запровадити режим профілактичного спостереження за співробітниками, які відвідували країни інфекційного ризику.
 
"Що стосується громадського транспорту, -  користування ним ми поки не обмежуємо. Але сподіваємося на свідомість киян, - що не пересуватимуться містом без крайньої потреби. – На роботу (хто працюватиме), в магазини за продуктами, чи в аптеку. Увесь громадський транспорт обробляється дезинфікуючими засобами кілька разів на день. У метро ми просимо пасажирів їздити в масках! Це - ваша безпека і безпека оточуючих людей", - підкреслив мер Києва.
  • Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Ілля Ємець заявив про необхідність закрити заклади громадського харчування, ТРЦ та обмежити пересування всередині країни.
  • Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що з 16 березня у місті закриваються усі заклади торгівлі, окрім продуктових магазинів та аптек.
  • Мер Одеси Геннадій Труханов підписав розпорядження про призупинення роботи в місті всіх закладів харчування, спортивних, розважальних і торговельних закладів, крім аптек і продуктових магазинів.
  • В Івано-Франківську в понеділок, 16 березня, оголосили про закриття всіх закладів громадського харчування, ТРЦ і магазинів, крім продуктових і аптек, у зв'язку з карантином в Україні через коронавірус.