Янукович теж перекривав метро, але йому це не допомогло, - соцмережі про рішення Зеленського посилити карантин

Рішення президента Володимира Зеленського посилити карантин не залишило нікого байдужим: одні віджартовуються про львівське метро, інші вбачають у діях Зеленського наступ на демократію

Еспресо.TV пропонує читачам ознайомитися із думками українських соцмереж щодо посилення карантину в Україні.

Журналістка Марія Циганкова пожартувала про київське метро. Їй відповіли про львівське:

Жарти про львівське метро згадав і художник Олександр Грєхов:

"Якщо уряд закриє салони краси, то вони побачать речі гірші від коронавірусу", - пише розважальний паблік.

 

"В будь-якій незрозумілій ситуації обіцяй тисячу", - відреагувала на слова президента про допомогу пенсіонерам Марина Данилюк-Ярмолаєва.

Правник Олександр Северин вважає:

Політичний оглядач Євген Магда радить Зеленському "змінити спічрайтера".

Читатйте також: Зеленський закликав уряд посилити карантин. СПИСОК обмежувальних заходів

Народний депутат від "Європейської Солідарності" Микола Княжицький вважає: "Янукович перекривав метро , але це йому не допомогло. А якщо люди, що протестуватимуть похворіють, пряма відповідальність за це лежатиме на Зеленському . Можна ще розганяти їх і посилатися на карантин."

Колишній парламентарій та журналіст Сергій Висоцький: "поведінка Зеленського підтверджує, що він хоче скористатися кризою та епідемією як димовою завісою задля втілення своєї антидержавної політики."
Нардеп та ексочільник Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович: "Ми побачили виступ людини, яка уявила себе фюрером чи царем, височайшє повеліває зупинити метро і сполучення між містами, заявляє про закриття всіх установ і припинення всіх зібрань більше 10 людей, включно з релігійними обрядами і навіть - про відміну всіх планових медичних операцій. І при цьому знущально вимагає від органів влади і Верховної Ради працювати в звичайному режимі."
Політолог Андрій Смолій зауважив: "Разумков фактично заблокував внесення внесення питання про блокування Верховною Радою капітуліційних "документів" в Мінську, що дозволило б уникнути подальшої здачі національних інтересів перед Кремлем. Замість цього, просто в ці хвилини Зеленський збирається ламати своїх депутатів через коліни, щоб ВР в жодному випадку не пішла на карантин та продовжувала задовільняти рішення Зеленського та його людей по "ринку землі", рабському "трудовому кодексу",а можливо й інших капітуляційних питаннях.

Лідер партії "Демократична Сокира" Юрій Гудименко вважає : "Нехитрий план Зеленського, Єрмака та компанії складався (і складається) в тому, що непогано було б скористатися плодами страху і проголосувати всі завислі питання в тиші, без людей на вулиці. План-капкан, надійний, як швейцарський годинник."

Він заявив:

"Я навіть не буду загострювати увагу на тому факті, що президент за Конституцією парламенту не вказує взагалі ніяк і нічого. Не має права. Я про те, що зараз в тиші, з обмеженням на збори більше десяти чоловік можуть взяти і провести закон про вибори на Донбасі, і ватного генпрокурора, і можливо мовний закон, і взагалі відразу все. Не будуть голосувати "розкольники" з "Слуги народу" - дасть голоси ОПЗЖ. Це вже домовлено. Зараз ми вирішуємо, що з цим робити. Можливо, завтра з ранку треба буде йти під парламент."