Ми принесли найбільшу жертву, - президент УЄФА відреагував на перенесення Євро-2020

Президент Союзу європейських футбольних асоціацій Александар Чеферін заявив, що УЄФА приніс велику жертву, перенісши Євро-2020 на рік

Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Після відеоконференції за участю представників 55 країн - членів УЄФА, на якій було ухвалено рішення, Чеферін заявив, що УЄФА приніс найбільшу жертву, відклавши Євро на рік.

"Було важливо, що УЄФА як керівник європейського футболу йшов на чолі цього процесу і приніс найбільшу жертву. Перенесення Євро-2020 обернеться величезними збитками для УЄФА, але ми зробимо все, щоб розвиток аматорського та жіночого футболу, а також розвиток гри в 55 країнах не постраждав. Мета важливіша прибутку - наш головний принцип при прийнятті цього рішення на благо європейського футболу", - сказав Чеферін.

Читайте також: УЄФА переніс Євро-2020 на наступний рік

За його словами, здоров'я фанатів, співробітників і гравців повинно бути головним пріоритетом.

"Діючи в цьому ключі, УЄФА запропонував цілу низку варіантів, щоб клубні змагання були закінчені. Футбол - це соціальний ліфт і потужна сила в суспільстві. Думка про свято загальноєвропейського футболу на порожньому стадіоні, зі спустошеними фан-зонами, коли весь континент сидить удома в ізоляції, безрадісна. Ми не могли дозволити відзначити 60-ту річницю турніру таким чином", - заявив Чеферін.