На коронавірус перевірили чотирьох офіцерів, що повернулися з міжнародних навчань, - Міноборони

У Київському військовому госпіталі за допомогою експрес-тестів для виявлення COVID-19 перевірили чотирьох українських офіцерів, які прибули з навчань з-за кордону. Результат негативний

Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

Як повідомив начальник санітарно-епідеміологічного управління Командування медичних сил підполковник медичної служби Сергій Моргун, Київський військовий госпіталь вже має необхідну кількість тестів, які вже були апробовані. Так, із застосуванням зазначених тестів були перевірені четверо офіцерів, які прибули з навчань з-за кордону.

"Їх тести на наявність вірусу були негативними", - зазначили у відомстві.

Крім того, в Міноборони надали інформацію про наявність масок і респіраторів, які мають ступінь відповідного бактеріологічного і біологічного захисту (N95).

"Командування медичних сил очікує оновлення цих коштів вже до кінця тижня. Найближчим часом прибудуть борти, відбудеться процедура розмитнення, після чого згадані кошти будуть закуповуватися через дистриб'юторську мережу", - повідомив Моргун.

Відзначається, що також в Міноборони очікують реагенти для найбільш точного визначення коронавірусної інфекції, які є найефективнішими в світі.