"Кіберполіція повинна "знищувати" фейкові повідомлення": нардепи від "Європейської Солідарності" звернулися до СБУ та РНБО із вимогою розібратися із нагнітанням паніки російськими спецслужбами

Масова кампанія фейкових повідомлень у соціальних мережах та месенджерах про дезінфекцію міст з літаків, хвилею прокотилась всією територією України

Про це повідомили у Facebook парламентарії від фракції "ЄС" Микола Княжицький та Олег Синютка, виклавши відповідні звернення до СБУ та РНБО.

"Така розсилка націлена на одне: спробу нагнітання паніки і дестабілізації ситуації. Якщо хтось думає, що ворог пішов на карантин, то це не так. Російські спецслужби використають будь-яку нагоду, щоби дестабілізувати суспільство", - йдеться у повідомленні нардепів.

У зв'язку з цим Микола Княжицький та Олег Синютка звернулися до СБУ, РНБО та поліції.

"Тому звертаємось до СБУ, РНБО та поліції розібратися в факті поширення фейків, бо використання для таких дій баз даних мобільних операторів може свідчити про вчинення кіберзлочинів. І ще раз наголошу, кіберполіція подібні випадки мусить локалізовувати якнайшвидше і не допускати масових "інформаційних заражень", - написали вони.