"ЛУТИН ПОХ": у затриманої в Москві 19-річної активістки діагностували перелами кісток черепу і забій мозку

Затримана у Москві за пікет із плакатом "ЛУТИН ПОХ" 19-річна активістка Віра Олєйнікова заявила, що після "спілкування" з силовиками в неї діагностували закриту черепно-мозкову травму, забій мозку, перелам кісток передньої стінки лобової пазухи, накопичення крові в пазухах носу та забої кистей обох рук

Про це повідомляє "Радио Свобода".

Дівчина повідомила виданню, що після затримання їй одразу заламали руки, вдягли кайданки, вдарили по голові, намагалися душити та погрожували запхати головою в унітаз.

Після побиття дівчину відпустили без складання протоколу. Вона звернулася за медичною допомогою до НДІ Скліфосовського, де їй діагностували травми, проте наступного дня замість лікувати виписали її, змінивши попередній діагноз.

При цьому дівчина зазначила, що її виписали нібито після дзвінка з Департаменту охорони здоров'я, надавши довідку з брехливими даними про нібито надане лікування, якого не було, а завідувач відділенням виглядав переляканим.

Крім того, наступного дня після побиття їй зателефонували з того самого відділку поліції, зазначивши, що були в курсі про госпіталізацію, але вважали, що її вже виписали.

Дівчина наразі планує звернутися до прокуратури та Слідчого комітету щодо насильства з боку поліцейських і відмови у наданні лікування з боку медиків.